Aláírták a Technikai Támogatásról szóló Megállapodást

Aláírták a Technikai Támogatásról szóló Megállapodást

Örömmel jelentjük be, hogy a Miniszterelnökség, mint Nemzeti Irányító Hatóság, valamint a Svájci Hozzájárulás Programiroda 2022. december 21. napján aláírták a Technikai Támogatásról szóló Megállapodást.

E forrás hozzájárul a végrehajtást támogató szervezetek költségeinek fedezéséhez, de ami még ennél is fontosabb: a keretmegállapodásban meghatározott, megvalósítandó programok és projektek előkészítéséhez kapcsolódó menedzsment költségekre fordítható, így könnyítve meg a fejlesztések tervezését.

A svájci féllel közösen elvégzett eddigi munka eredményeként a Svájci Hozzájárulásból részesülő 13 kedvezményezett ország közül elsőként kezdhetjük meg a finanszírozott támogatáselőkészítést, így ebben az időszakban majdnem 150 millió forint felhasználására nyílik lehetőség 2023 első félévére, valamint megkezdődhet az együttműködési program végéig – 2029 decemberéig – igénybe vehető több mint 500 millió forintnyi támogatás felhasználása is. Mindezekhez a forrásokhoz a magyar állam is hozzájárul nemzeti társfinanszírozás formájában, szavatolva a biztonságos és eredményes végrehajtást.

Terveink szerint a 2023 első félévében várhatóan lezáruló előkészítési szakaszt követően az év második felében megjelenhetnek a pályázati felhívások és elindulhat a végrehajtás.