Hírek

ELINDULT A SVÁJCI ALAP II. IDŐSZAKA – ÜNNEPÉLYES NYITÓRENDEZVÉNY ÉS KÉPZÉS

A Miniszterelnökség a Svájci Hozzájárulás Programirodával közösen megtartotta ünnepélyes nyitórendezvényét és képzését 2022. november 28-30. között, ahol a program előkészítésében és végrehajtásában közreműködők több mint ötven fővel vettek részt.

Magyarország és Svájc megkötötte a Svájci Hozzájárulás felhasználására vonatkozó keretmegállapodást

2022. november 8-án ünnepélyes keretek között került aláírásra a Svájci-Magyar Együttműködési Program II. időszakára vonatkozó keretmegállapodás, amely Magyarország számára 87,60 millió svájci frank felhasználását teszi lehetővé 2029 végégig.

Sor kerül a Svájci Alap végrehajtását lehetővé tevő Keretmegállapodás aláírására Magyarország és a Svájci Államszövetség között 2022. november 8-án

Örömmel jelentjük be, hogy 2022. november 8-án kerül sor a Svájci-Magyar Együttműködési Program II. időszakának végrehajtását lehetővé tevő Keretmegállapodás aláírására Magyarország és a Svájci Államszövetség között.

Magyarország Kormánya jóváhagyta a Svájci-Magyar Együttműködési Program II. időszakára vonatkozó Keretmegállapodás szövegtervezetét

Magyarország Kormánya is jóváhagyta a svájci Szövetségi Tanács által korábban már elfogadott Keretmegállapodás szövegtervezetét, melynek aláírását követően a svájci fél vissza nem térítendő támogatást nyújt Magyarország részére 87,60 millió svájci frank összegben, összesen 10 évre. Ehhez az összeghez Magyarország is hozzájárul, így a nemzeti társfinanszírozással együtt közel 40 milliárd Ft összegű támogatás felhasználására nyílik lehetőség.