Emberkereskedelem elleni küzdelem program - pályázati felhívás társadalmi egyeztetése

A Svájci – Magyar Együttműködési Program II. időszakában megvalósuló Emberkereskedelem elleni küzdelem program keretében az alábbi pályázati felhívás társadalmi egyeztetése indul el:

  • SM05-HUT-PC5 kódszámú, „Családjukban nevelkedett emberkereskedelem áldozatává vált gyerekek intézményi ellátásának megvalósítása pilot program keretében” című programkomponens végrehajtói feladatainak ellátása

A Programkomponens fő célja a családjukban nevelkedett gyermekáldozatok reintegrációja, amely által jelentősen csökken az újra áldozattá válás esélye. Jelen felhívás keretében olyan ellátás kialakítása a cél, amely megfelelő szolgáltatás keretében képes kezelni az áldozatok traumáját, biztosítja a krízisintervenciót és a reintegrációt. A programkomponens célja, hogy öt új férőhely kerüljön kialakításra gyermekek átmeneti otthonában erre a feladatra.

A pályázati felhívásokra azok a gyermekek átmeneti otthonai nyújthatnak be pályázatot, amelyek a fenntartó által kiadott nyilatkozatban foglaltak alapján alkalmasak az emberkereskedelem kiskorú áldozataival végzett segítő munkára. A pályázatok benyújtási ideje várhatóan 2024. III. negyedévében indul.

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeiket, javaslataikat 2024. június 17-ig küldhetik meg a svajcialap@ktm.gov.hu címre.

Felhívjuk a Tisztelt Érdeklődök figyelmét, hogy jelen szakaszban a pályázati felhívások tartalmára vonatkozóan várjuk véleményüket.

A pályázatok megvalósításával összefüggésben felmerülő konkrét kérdéseiket a pályázati felhívások meghirdetését követően, a pályáztatási szakaszban juttathatják majd el a pályázatban és a szabályozó dokumentumokban meghatározott módon.

A pályázati felhívás tervezete az alábbi linken érhető el: Pályázati felhívás társadalmi egyeztetése

2024.05.16.