Energiahatékonyság és megújuló energiaforrások

Energiahatékonyság és megújuló energiaforrások

A Miniszterelnökség, a Svájci Hozzájárulás „Energiahatékonyság és megújuló energiaforrások” tématerületén „SM06-GEO Geotermikus energiaforrások távfűtéshez” című program komponenseinek megvalósítása érdekében pályázati felhívás meghirdetését tervezi 2024. első negyedévében.

A program és a kapcsolódó pályázati felhívás szakmai tartalmának kidolgozása a svájci partner iránymutatásainak megfelelően folyamatban van. Az Energiaügyi Minisztérium a tématerületen megvalósítandó programkomponensek támogatható tevékenységeinek lehetséges körét független szakértő közreműködésével tervezte meg.

A tervezett pályázattal kapcsolatos összefoglaló elérhető:

https://svajcialap.hu/dokumentumok/energiahatekonysag

Köszönjük a 2023. június 22. – 2023. július 7. között online elérhető kérdőívet kitöltőknek, hogy véleményezték a tervezett pályázati felhívást!

Észrevételeik, véleményük alapján új elemek is kerülnek be és több helyen pontosítjuk, kiegészítjük a pályázati felhívást.

A pályázati felhívás véglegesítése előtt, várhatóan az ősz folyamán, társadalmi egyeztetés keretében lesz még egy alkalom a tervezett pályázati felhívás finomhangolása érdekében véleményezésre.

A pályázati felhívás várható megjelenése: 2024. I. negyedév.

A tervezett pályázati felhívással kapcsolatban a fenti linken elérhető információkon túlmutató kérdésekkel, észrevételekkel kapcsolatban tájékoztatás kérhető: svajcialap@tfm.gov.hu.