Társadalmi egyeztetésen a Svájci Alap II. időszakában megvalósuló Hospice-palliatív ellátási program pályázati felhívása

A program SM09-HEP-PC1 kódszámú, „Integrált palliatív ellátási egységek kialakítása” programkomponensének komponens elemeit végrehajtó szervezetek kiválasztására irányuló pályázati felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése a mai napon elindul.

A program fő célja a hazai hospice-palliatív ellátás fejlesztése, integrált működésének biztosítása. A felhívás célja, hogy támogatást nyújtson integrált palliatív egységek kialakítására és bevezetésére a kedvezményezett, magas progresszivitással rendelkező onkológiai fekvőbeteg-ellátó intézményekben az érintett betegek életminőségének javítása és a betegelégedettség növelése érdekében. A fejlesztés megvalósításának köszönhetően olyan integrált ellátási modell kerül kialakításra a kedvezményezettek által, amellyel a betegek mindig az aktuális szükségleteiknek, preferenciáinak és élethelyzetüknek megfelelő ellátásban részesülhetnek, és ehhez az egyes ellátási formák közötti átmenetek biztosítottakká válnak.

A pályázati felhívásra olyan állami finanszírozású egészségügyi intézmények és fenntartóik, valamint egyetemi klinikák, illetve ezek fenntartói nyújthatnak be pályázatot, amelyek magas progresszivitási szintű onkológiai fekvőbeteg-ellátást nyújtanak (pl. regionális vagy megyei központok). A pályázatok benyújtására várhatóan 2024. IV. negyedévétől lesz lehetőség.

A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeiket, javaslataikat 2024. november 8-ig küldhetik meg a svajcialap@bm.gov.hu címre.

Felhívjuk a figyelmet, hogy jelen szakaszban a pályázati felhívások tartalmára vonatkozóan várjuk véleményüket. A pályázatok megvalósításával összefüggésben felmerülő konkrét kérdéseiket a pályázati felhívások meghirdetését követően, a pályáztatási szakaszban juttathatják majd el a pályázatban és a szabályozó dokumentumokban meghatározott módon.

A pályázati felhívás tervezete az alábbi linken érhető el: Pályázati felhívás társadalmi egyeztetése

2024.10.08.